Benetke – mesto, zgrajeno na umetnih otokih je tako edinstveno kot vsa logistika v njem in brez izkušenj se lahko Vaš postanek hitro spremeni v nočno moro. Z našimi 20-letnimi izkušnjami Vam lahko nočno moro spremenimo v čudovito izkušnjo. Ne glede na to, kako boste prispeli v Benetke – z ladjo, letalom ali avtobusom, nudimo podporo pri rezervaciji ladijskega prevoza do središča mesta, organiziramo vam romantično vožnjo z gondolo ali rezerviramo mesta v lokalni restavraciji. Za Vas smo sestavili nekaj osnovnih storitev v Benetkah z namenom, da imate predstavo kaj Vas pričakuje v najlepšem mestu na svetu:

Ladijski prevoz od parkirišča Tronchetto ali Punta Sabbioni do trga Sv. Marka

Prihod do parkirišč po cesti je enostaven. Ne pozabite plačati ZTL takse pred prečkanjem Ponte della Liberta (slo. Most Svobode) do Tronchetta ali na poti skozi Lido di Jesolo do Punta Sabbioni. Po prihodu na parkirišče Vas bo pričakal prijazni kapitan, pospremil do ladjice in skupaj boste zapluli mestnemu središču naproti. Tako kot vse ostale turistične ladjice, bo tudi naša pristala pri hotelu Garibaldi, samo par minut od trga.

Ladja od Tronchetta do trga sv. Marka

40na osebo
 • najmanj 25 oseb

Ladja od Pt. Sabbioni do trga sv. Marka

45na osebo
 • najmanj 25 oseb
Marniella boat Venezia

V ponudbi imamo ladje s kapacitetami od 25 do 180 sedežev. V poletnih mesecih nudimo prevoze z bolj odprtimi plovili, v zimskih mesecih bolj zaprte čolne, da je prihod v Benetke vedno prijetna izkušnja.

Vodenje po trgu Sv. Marka

Namesto da skupino enostavno odslovite v mestnem središču in jih prepustite ulicam, predlagamo da jih lokalni vodnik pospremi po trgu Sv. Marka in jim predstavi Benetke z očmi domačina. Vodenje mesta lahko organiziramo v različnih jezikih in z informacijami, ki jih pozna samo oseba, zaljubljena v to mesto. Z enostavnim sprehodom po glavnem trgu in kratko razlago o vzponu in propadu republike boste spoznali bistvo tega mesta. Ogled lahko začnemo tudi z nekaj besedami o dveh stebrih na vhodu v trg, katera sta služila kot glavni vhod v mesto, a kasneje kot točka, kjer so usmrtili najhujše zločince… Vas zanima več? Vidimo se v Benetkah… samo povejte nam kje in kdaj.

Osnovni - 45 minutni ogled

120na skupino
 • največ 50 oseb na vodnika

Podaljšani - 2 urni ogled

180na skupino
 • največ 50 oseb na vodnika
Piazza San Marco

Kosilo v lokalni restavraciji

Kosilo v Benetkah je lahko ena od najdražjih in dolgotrajinih izkušenj vašega življenja. Zakaj bi iskali nekaj, kar smo mi že odkrili in našli najboljše razmerje med kvaliteto in ceno? Zaupamo vam, da se restavracija nahaja točno na pol poti med trgom Sv. Marka in slavnim mostom Rialto.

Hitro kosilo, katero vključuje Italijanski tris (testenine s paradižnikovo omako, rižota s sirom ter mesna lasagne), solata, desert in neomjena pijača… vse skupaj vam ne bo ukradlo več kot 45 minut dragocenega časa v Benetkah in ne bo stalo več kot 17 € na osebo (za skupine nad 20 oseb). 

Lunch in a local restaurant

Romantična vožnja z gondolo

Benetke, zgrajene na več kot 100 otokih je si je obvezno ogledati tudi iz morske strani. Predstavljamo Vam najbolj zanimiv način kako zbežati od mase turistov, katere poplavljajo Benetke vsakodnevno tako, da se vkrcate na najbolj tipično plovilo tega mesta: plovba z gondolo. To ni samo izlet, to je časovni stroj: brez motorja, brez moderne tehnologije – samo en možakar s veslom, leseno ladjo in znanje kako manevrirati med ozkimi kanali mimo zgodovinskih stavb do točk v mestu, katere so rezervirane samo za romantične duše.

Skupinska vožnja

27na osebo
 • najmanj 4 osebe
 • Popsuti za večje skupine

Zasebna vožnja

120na gondolo
 • največ 6 oseb na plovilo
Gondola in Venice

Trajanje: približno 25 minut

Vodni taxi skozi Canale Grande (možno samo v primeru če se potniki vračajo na Tronchetto ali v San Basilio)

Canale Grande je glavni kanal v mestu, kateri deli mesto na dva dela (vzhodni in zahodni). Ni ga mogoče obiskati peš, saj je večina bogatašev zgradila svoje palače tako, da pred vhodom ni sprehajalne poti. Pozabite na obisk Canale Grande na prenatrpanem vodnem avtobusu (imenovanem Vaporetto), saj večino časa na krovu preživite v boju za svoj prostor. Vodni taksiji so najbolj luksuzni čolni, ki jih lahko najamete in uživate med plovbo. Število oseb na ladjo omejimo na 12 oseb, tako da si lahko vsi ogledajo in uživajo v +170 palačah, ki tvorijo najlepšo vodno ulico na planetu. S tem izletom boste zaključili beneško izkušnjo v stilu.

Skupinski taxi

20na osebo
 • Najmanj 8 plačanih potnikov
 • popusti za večje skupine

Zasebni taxi

180na ladjo
 • Največ 12 oseb
Taxi Venezia

Trajanje: približno 40 minut

Ladijski prevoz od trga Sv. Marka nazaj do Tronchetta ali parkirišča Punta Sabbioni

Po isti poti, kot ste pripluli do središča mesta, se lahko tudi enostavno vrnete nazaj. Po prihodu na parkirišče, morate samo še najti svoj avtobus in se vrniti domov… 

V ponudbi imamo ladje s kapacitetami od 25 do 180 sedežev. V poletnih mesecih nudimo prevoze z bolj odprtimi plovili, v zimskih mesecih bolj zaprte čolne, da je prihod v Benetke vedno prijetna izkušnja.

Ladja od San Marco do Tronchetto

40na osebo
 • najmanj 25 plačanih mest

Ladja od San Marco do Pt. Sabbioni

45na osebo
 • najmanj 25 plačanih mest
Marniella boat Venezia

Za vse informacije in rezervacijo zgoraj navedenih storitev nam pišite na info@topline.si.